Bonaire kent veel top restaurants op prachtige locaties: zo kan je direct aan zee zitten, in het centrum van Kralendijk of uitkijkend op het dorp Rincon. Bonaire zet zich steeds meer op de kaart als culinaire bestemming, want onlangs is het eiland door De World Food Travel Association (WFTA) zelfs benoemd tot Culinaire Hoofdstad. Het eiland biedt een grote diversiteit aan restaurants: Van visrestaurants tot foodtrucks, lokale tentjes, cocktailbars, beach clubs en luxe restaurants. De Caribische keuken kenmerkt zich door een grote variatie in smaken en geuren. Lokale dishes zijn Pastechis (deeg met vulling), Kabritu Stobá (geiten stoofpot), Sopi Piska (vis soep), Sopi Kadushi (cactus soep) en Kokada (kokossoep). Of de Koraalduivel (Lionfish in het Engels), een ‘invasive specie’ die de vispopulatie en het koraal bedreigd en geen natuurlijke vijanden heeft. Deze vis mag worden gevangen door duikers en vervolgens kan je deze vis eten als visburger, sushi, ceviche, Lionfish & Chips, met taco’s, nacho’s en nog veel meer! Een echte aanrader om te proberen.